fbpx

Seedeensüümid ja probiootikumid. Milleks neid vaja?

Seedeensüümid ja probiootikumid. Milleks neid vaja?

SEEDIMINE
Seedimine on protsess, mille käigus seedekulgla vahendab kehale olulisi toitaineid ja muudab keemiliselt kasutamata toidu jääkideks. Toidu mälumine on seedimisprotsessi esimene etapp. Ensüüme sisaldav sülg käivitab toidu seedimise ja mälumise, et muuta toit pehmeks massiks. Sülg muudab massi siledaks ja lihtsamalt neelatavaks, tänu millele libiseb see lihtsamalt neelu ja söögitorusse.

Mass liigub söögitorus allapoole ja läbib sulgurlihase, kuni jõuab makku. Maos vabanev soolhapet sisaldav maohape lagundab suured toidumolekulid väiksemateks osadeks ja muudab selle struktuuri leemetaoliseks.

Vedel mass liigub läbi mao maolukuti kaudu kaksteistsõrmiksoolde, mis on peensoole esimene osa. Siin lagundavad kõhunäärme, maksa ja sapipõie toodetud ensüümid toidu veelgi väiksemateks osadeks, mis saavad kergesti peensoolest organismi imenduda. Peensoole sisepinda katab limaskest, milles on hatud ehk väikesed sõrmesarnased narmakesed. Lagundatud toit imendub nende hattude kaudu organismi vereringesse. Kõik toitained ja vitamiinid imenduvad peensoolest.

Toidumass liigub läbi kuni 7 meetri pikkuse peensoole, enne kui liigub jämesooleklapi kaudu jämesoolde. Jämesooles toimub väga vähene seedimine. Jämesoolde saabuv mitteseeditav mass on jäägid. See tahkub jämesoolt läbides, sest sellest eraldub pidevalt vedelikku. Jäägid ehk väljaheited kogunevad pärasoolde, kuni aju annab märku selle eemaldamiseks organismist.

OXYTARM ENZYMES AITAB ERINEVATES SEEDIMISE ETAPPIDES OMANDADA MAKSIMAALSELT KASULIKKE TOITAINEID NING LIHTSUSTAB JÄÄKAINETE VÄLJUTAMIST.

SÕBRALIKUD BAKTERID
Oxytarm Enzymes sisaldab kasulikke piimahappe baktereid. Soolestik vahendab meie kehale vajalikke toitaineid ja toimib ka puhvrina kahjulike ainete vastu. Heade ja halbade bakterite tasakaalustamatus soolestikus võib põhjustada mitmesuguseid kõhuvaevusi.

Heade bakterite tasakaalustatud hulk on väga oluline, sest see pärsib bakterite, viiruste ja muude mikroorganismide kasvu. Nad säilitavad ka vitamiine ja toetavad piima lagundava ensüümi laktaasi tootmist.

MAGNEESIUM
Oxytarm Enzymes sisaldab magneesiumi. Seda mineraali on pikka aega kasutatud kõhu aktiivsuse reguleerimiseks ja seda nimetatakse sageli “Inglise soolaks”. Magneesium seob vett ja pehmendab jämesoole sisu, nii et see liigub kergemini läbi soolestiku. Magneesiumil on ka oluline osa paljudes ensüümisüsteemides ja keha energia tootmisel.

ENSÜÜMID
Meie toitumine koosneb kolmest peamisest toitainest: süsivesikud, valgud ja rasvad.

Meie organism toodab erinevaid ensüüme; need on spetsialiseerunud nende toitainete lõhustamisele väiksemateks osakesteks, mida meie keha saab ära kasutada.

Need ensüümid on:
* amülaas – lagundab süsivesikuid
* proteaas – lagundab valke
* lipaas – lagundab rasvu

Ka meie toit sisaldab ensüüme. Väidetakse, et praegune toiduainete töötlemine vähendab neid ensüüme või kõrvaldab need. Oxytarm Enzymes sisaldab tasakaalustatud kogust looduslikke taimseid ensüüme, mis on ekstraheeritud 28 eri puuviljast ja köögiviljast.

OXYTARM ENZYMES ON TÕHUS ABIMEES MITMETE SEEDEVAEVUSTE KORRAL SH

  • kõhulahtisus;
  • kõhukinnisus;
  • ebamäärased kõhuvalud;
  • kõrvetised;
  • toiduallergia;
  • toidutundlikkus;
  • puhitus ja tursed.